- 17 Eyl 2022 - 01:25

MasterChef Türkiye 73. Bölümde İkinci Turu Kazanan Yarışmacı Kim Oldu? Bilgi Yarışmasında Şefler Hangi Soruları Sordu? Doğru Cevapları Hangi Yarışmacılar Verdi?

MasterChef Türkiye 73. Bölümde Şefler bilgi yarışmasında hangi soruları sordu? Soruların cevapları, doğru cevapları veren yarışmacılar kimler oldu? İkinci tura kalan yarışmacı kim oldu? Tüm soruların cevabı bu haberde!

MasterChef Türkiye 73. Bölümde Şefler bilgi yarışmasında hangi soruları sordu? Soruların cevapları, doğru cevapları veren yarışmacılar kimler oldu? İkinci tura kalan yarışmacı kim oldu? Tüm soruların cevabı bu haberde!

Gastronomi adına bilgilerini tazeleyen sorular ve cevaplarıyla yarışmacılar bilgi yarışmasında ter döktü. Yarışmacılara başarılar dileyen şefler sorularını ardı ardına sıraladı.

İşte MasterChef Bilgi Yarışmasında Sorulan Sorular ve Doğru Cevap Veren Yarışmacılar:

Soru 1: Seçeneklerden kıvam verici, yoğunlaştırıcı ürünlerden hangisi hayvansal gıda içerir?

A) Nişasta B) Yaprak Jelatin C) Agar Agar D) Pektin

Doğru Cevap D) Yaprak Jelatin

Soru 2: Aşağıdakilerden hangisi popüler bir mantı türünün adlarından biri değildir?

A) Hıngal B) Hergel C) Hinkal D) Hangel

Doğru Cevap B) Hergel Doğru cevabı yalnızca Görkem bildi.

Soru 3: Bu yıl 50 Best'te dünyanın en iyi restoranı seçilen restoran hangi şehirdedir?

A) Kopenhag B) Lima C) New York D) Londra

Doğru Cevap A) Kophenhag Doğru cevabı Kağan Tayfun ve Barış bilemediler.

Soru 4: Dünyada en çok Mishelin yıldızına sahip restoran hangi şehirde bulunmaktadır?

A) Tokyo B) Paris C) New York D) Londra

Doğru Cevap A) Tokyo Doğru cevabı yalnızca Burak, Burak Kaya, Büşra ve Görkem bildiler.

Soru 5: EFENDY İstanbul'un çoğu ürününün yetiştirildiği bostan nerededir?

A) Kilyos B) Büyükçekmece C) Beykoz D) Bayrampaşa

Doğru Cevap A) Kilyos

Soru 6: Somer Şef'in restoranında (EFENDY) servis ettiği 'çökertme kebabı' hangi etten elde edilir?

A) Karski B) Pöç C) Kaburga D) Güngörmez

Doğru Cevap D) Güngörmez

Soru 7: Geleneksel yöntemlerle yapılan sütlü tatlılarda seçeneklerden hangisi en son konur?

A) Nişasta B) Sübye C) Şeker D) Vanilya

Doğru Cevap C) Şeker

Soru 8: Cartlak kebabı hangi ilimize aittir?

A) Diyarbakır B) Gaziantep C) Malatya D) Edirne

Doğru Cevap B) Gaziantep

Soru 9: Tire çamur peyniri hangi peynirin peynir altı suyundan elde edilir?

A) Beyaz Peynir B) Tulum Peyniri C) Lor Peyniri D) Çeçil Peynniri

Doğru Cevap B) Tulum Peyniri

Soru 10: Havucun tarihsel süreçteki doğal rengi nedir?

A) Kırmızı B) Yeşil C) Mor D) Turuncu

Doğru Cevap C) Mor

Soru 11: Fransa'nın ünlü yemeklerinden Bouillabaisse'in bazında hangi ürün kullanılır.

A) Balık B) Et C) Tavuk D) Sebze

Doğru Cevap A) Balık

Soru 12: Bir su bardağı ölçüsü nedir?

A) 100ml B) 125ml C) 200ml D) 300ml

Doğru Cevap C) 200ml

Kimler elendi?

Burak, Kaan, Metin, Tayfun, Vural

Etapın birincisi kim oldu? Bir sonraki tura kimler geçti?

Birinci Görkem, ikinci Büşra ve Melih oldu. Geriye kalan yedi kişiyi şefler ikinci tura dahil etti. Final yedi kişi oynandı.

17 Eyl 2022 - 01:25 - Magazin

# MASTERCHEF 2022 İLE İLİŞKİLİ:

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak haberkipi.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan haberkipi.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler haberkipi.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı haberkipi.com değil haberi geçen ajanstır.



Ankara Markaları

haberkipi.com, Ankara ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (312) 336 17 56
Reklam bilgi